maanantai 9. kesäkuuta 2014

Tilaustyö: Fondit (2/2)Ideointia kahvin voimalla

Viimeinen meiltä tilatuista fondeista oli 4 x 6 metrinen kaupunkimaisema. Maalauksen tuli esittää näkymää rannan lähettyvillä olevasta hotellialueesta, jossa bussi on pysäköitynä ennen matkaan lähtöä.

Saimme aikaisemmin käsityksen, että asiakkailla olisi meille valmis mallikuva haluamastaan kaupunkialueesta. Mielipiteet toisessa päässä kuitenkin muuttuivat ja päädyimmekin kokoamaan näkymän ilman kunnollista mallikuvaa. Tämä vaikeutti asioita ja veti aikataulumme tiukalle, vaikka olimme varanneet tälle fondille reilusti enemmän aikaa kuin luontomaisemille.

Tässä vaiheessa hyppäsin mukaan
Koska sairastuin itse edellisen tiefondin valmistuttua, en ehtinyt mukaan kaupunkifondin luonnosteluvaiheeseen, vaan muut olivat saaneet jo pohjaväritkin paikoilleen ennen paluutani.

 Haasteellisen kaupunkifondista teki mm. se, että toisin kuin aikaisemmat sumennetut luontokuvat, sen kuului olla terävä lähikuva. Toiseksi ihan itse aihe antoi meille jo enemmän paineita, sillä perspektiivi ja kaupungin elävöittäminen vaativat meiltä paljon huomiota. Ryhmätyö ei myöskään ollut tämä fondin kanssa ihan yhtä helppoa, sillä erinäisiä yksityiskohtia oli niin paljon, että käsialojen sekoittaminen oli vaikeampaa. On todellinen onni, että meillä on niin hyvä luokkahenki !


Olosuhteet huomioon ottaen, olimme kuitenkin tyytyväisiä lopputulokseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti