sunnuntai 31. elokuuta 2014

Myöhäinen patsaspäivitys

Unohdin ennen kesää ottaa kuvaa patsaan uusimmasta vaiheesta, minkä myötä koko päivitys jäi lopulta unohduksiin. Tässä kuitenkin taas vähän selostusta siitä, mitä kehitystä tapahtui kun pääsimme jatkamaan mokomia ennen lomaa.

Muotoilun loppuvaiheessa päädyin leikkaamaan naikkosen koko pään irti helpottaakseni sen muotoilua. Tästäkin huolimatta pään saaminen oikeaan asentoon osoittautui melko hankalaksi. Koska patsasta on kuitenkin tarkoitus tarkastella kauempaa, ei yksityiskohtien kuitenkaan tarvinut olla tarkkoja, mikä helpotti hommaa.

Kun pää oli viimein paikoillaan, oli vuorossa suurempien kolojen kittaaminen, sekä patsaan hiominen, minkä jälkeen pääsinkin sitten viimein paperoimaan. Paperointi oli melko hidasta puuhaa, mutta hyvin mukavaa ja terapeuttista. Voimapaperin palaset kastettiin US-liiman ja veden seokseen, rypistettiin rakenteen pehmentämiseksi ja silitettiin tasaisesti styroksin päälle hyvän pinnan saamiseksi. Toisella kierroksella liimaseoksen sekaan sekoitettiin hieman väripastaa, jotta paperikerrokset erotti toisistaan. Koska patsaamme ovat vain harjoituskappaleita, riitti paperointiin vain kaksi kerrosta, vaikka normaalisti niitä tulisi noin kuusi, että patsas kestäisi paremmin ehjänä.

Ennen maalaamista patsas kaipasi vielä puuttuvat korvat, sekä muita yksityiskohtia. Korvat muotoiltiin pienistä uretaanilevyn palasista hiomapaperilla, minkä jälkeen ne paperoitiin normaaliin tapaan ja liitettiin kuumaliimalla päähän kiinni. Kuumaliimalla tein myös hiuksiin raitoja, jotka tasoitin sulavampaan muotoon kitillä. Samalla lisäsin myös huuliin ja silmäluomiin hieman muotoja.

Yksityiskohtien kuivuttua pääsin vetämään pohjamaalin patsaan pintaan. Nyt naikkonen sitten odottelee, että joku kaunis päivä pääsen jäljittelemään kivikuviointia hänen pintaansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti