tiistai 18. marraskuuta 2014

Ystäväni Seppo

Toinen dinosaurusprojektin tehtävistäni oli suuren sudenkorennon muotoilu. Korentoa suunniteltiin aluksi dioraaman yhteyteen, mutta aihetta tutkittuamme huomasimme, että dinosaurusten aikoihin elävät korennot olivat kutistuneet jo reilusti aiemmista sukulaisistaan. Asiakkaat halusivatkin jättiötökän sitten lentelemään talon toiselle laidalle, joten pääsin  suunnittelemaan suuren Meganeuran toteutusta.


Muotoilun aloittamisen suhteen minulla oli todella tuuria, sillä olin edellisellä viikolla löytänyt itselleni mallin pyörätien laidasta (RIP Seppo). Harvoin pääsee katselemaan oikeaa sudenkorentoa niin läheltä joka kulmasta. Tutkittuani hetken korennon siipiä ja niiden tekotapoja, heijastin ystäväni piirtoheittimellä seinälle jäljennettäväksi.

Varsinaisen työstön aloitin muotoilemalla korennon ruumiin styroksista, uretaanilevystä, sekä rautalangasta. Uretaanilevy oli pään muotoiluun paljon styroksia sopivampi, sillä muodoista sai sitä käyttämällä paljon sileämmät ja pehmeämmät.


Muotoilun jälkeen kittasin ja pohjamaalasin pään, sekä päällystin ruumiin kovettamalla sitä ensin ohennetulla liimaseoksella, jonka jälkeen lisäsin pari kerrosta samalla seoksella kostutetua harsokangasta takaruumiiseen. Harsoa saivat huopakankaan kaverina päällensä myös jalat, kun taas eturuumiin peittelin mustalla karvakankaalla.

Värjäysvaiheessa pohjustuksena toimi musta. Teipattuani karvan kuviokohdat piiloon, lisäsin siniset kerrokset ruumiiseen maaliruiskulla, jolla värjäsin ja lakkasin myös pään kontaktimuovia apuna käyttäen. Takaruumiin ja pään kuviot, sekä jalkojen siniset vivahteet lisäsin jälkeenpäin siveltimellä.


Korennon ollessa muutoin lähes kasassa, pääsivät työn alle viimein siivet. Siivet syntyivät piirtoheitinkalvosta, rautalangasta ja kuumaliimasta. Koska halusin siipiin samanmoisen kiillon kuin oikeissakin, päätin painella kuviot koholle aikaisemmin piirtämiäni jäljennöksiä mukaillen, jolloin myös rakenne vahvistui. Urat tussattiin ja lopuksi siiven puoliskot liitettiin yhteen ja kokonaisuudet reunustettiin kuumaliimalla liitetyillä rautalangoilla. Siipien kanssa alkoi tulla jo melko kiirus, mutta onneksi parempi puoliskoni tuli auttamaan ja pitämässä pääni kasassa <3Ajauduin tekemään useita virheitä korennon kanssa, mutta onneksi virheistään oppii.Lentäjän poika pokemon -korento ampaisee kohti Rullaa !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti